Profitul Chevron a scazut cu aproape 6% in T3, la 5 miliarde de dolari

Profitul Chevron a scazut cu 5,8% in trimestrul al treilea, la 4,95 miliarde de dolari, ca urmare a reducerii marjei de rafinare, potrivit Wall Street Journal, conform Mediafax.

Mai multe companii petroliere mari au anuntat rezultate slabe pentru trimestrul al treilea din cauza scaderii castigurilor obtinute din operatiunile de rafinare.

Chevron a avertizat anterior ca productia din trimestrul al treilea va creste, mentionand ca profitul diviziei de rafinare si distributie va fi "semnificativ mai mic" fata de aceesi perioada a anului trecut.

Castigul pe actiune s-a situat la 2,57 dolari, fata de 2,69 dolari in urma cu un an, iar veniturile companiei au avansat cu 1%, la 58,5 miliarde de dolari.

Analisti consultati de Reuters se asteptau ca Chevron sa anunte un profit pe actiune de 2,71 dolari si venituri de 58,4 miliarde de dolari.

Citeste si:
UPDATE - Romania castiga procesul cu Chevron: ce despagubiri va primi
Romania a castigat procesul...

Productia medie s-a situat in trimestrul al treilea la 2,59 milioane de baili echivalent petrol pe zi, fata de 2,52 milioane de barili in perioada similara a anului anterior.

Chevron deruleaza anul acesta un plan de investitii in productie de 36,7 miliarde de dolari si vizeaza o crestere de 1,5% a mediei zilnice, la 2,65 milioane de barili echivalent petrol.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
VIDEO | Primul hotel PLACAT CU AUR s-a deschis
Setari Cookie-uri