Pentru ca investitiile romanesti si straine sa vina, "cel mai bine" ar fi sa se faca "reforme legislative, in justitie" si in ceea ce priveste coruptia, "promise in 2007 la aderarea Romaniei la UE, monitorizate prin MCV", scrie, pe Twitter, diplomatul olandez.

Totodata, Matthijs van Bonzel noteaza ca ministrul Andrei Gerea i-a invitat pe investitorii straini sa investeasca in companii detinute de stat, unde "stadiul reformelor e intarziat", scrie Mediafax.

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, l-a primit, luni, pe ambasadorul Regatului Tarilor de Jos in Romania, Matthijs van Bonzel, ocazie cu care "cei doi oficiali au trecut in revista stadiul relatiilor bilaterale, apreciind nivelul schimburilor comerciale ca fiind unul foarte ridicat, de natura sa incurajeze si alte proiecte viitoare comune", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Citeste si:

Andrei Gerea a prezentat ambasadorului olandez demersurile Ministerului Economiei de atragere de investitii la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea, "adresand cu acest prilej companiilor olandeze interesate o invitatie la convorbiri pe acest subiect", potrivit sursei citate.

De asemenea, ministrul Gerea a transmis ambasadorului Olandei "o lista a companiilor din portofoliul ministerului aflate in proces de privatizare si atragere de investitii, asigurandu-l de deschiderea partii romane pentru continuarea discutiilor pe teme concrete de interes, pentru viitoare colaborari".