Consiliul National al Partidului Poporul Libertatii (PdL) a aprobat in unanimitate, documentul care prevede crearea formatiunii Forza Italia, relateaza pagina online a agentiei ANSA.

Silvio Berlusconi a anuntat crearea din nou a formatiunii Forza Italia, scindand Partidul Poporul Libertatii, in contextul in care factiunea adversa, condusa de Angelino Alfano, ar putea forma si ea un nou partid. Factiunea Partidului Poporul Libertatii (PdL) condusa de secretarul general Angelino Alfano, aflata in conflict cu Berlusconi din cauza problemelor aparute dupa condamnarea acestuia la un an de inchisoare in dosarul Mediaset, nu participa la Consiliul National, scrie Mediafax.

La nivel practic, cele doua factiuni din PdL - formatiune care sustine, alaturi de Partidul Democrat, Guvernul de uniune condus de premierul tehnocrat Enrico Letta - se despart definitiv sambata. Grupul Alfano urmeaza sa creeze un nou partid.

Silvio Berlusconi, in varsta de 77 de ani, care a avut patru mandate de premier al Italiei, a fondat Forza Italia in anul 1993, partidul incetand activitatea in 2008, cand a fost format PdL. Silvio Berlusconi s-a simtit rau la finalul discursului rostit la Roma cu ocazia Consiliului National.

Citeste si:
Miscarea lui Berlusconi care va dizolva PdL
Miscarea lui Berlusconi care...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
UE: Nu sunt semne că s-a ajuns la vârful epidemiei în Europa
Setari Cookie-uri