Presedintele producatorului de petrol controlat de stat Rosneft, Igor Sechin, un aliat apropiat al presedintelui Vladimir Putin, este cel mai bine platit director din Rusia, cu un salariu de 50 de milioane de dolari anul trecut, potrivit unui studiu Forbes, citat de RIA Novosti, scrie Mediafax.

Seful Rosneft a urcat pe prima pozitie, de pe trei cu un an inainte, in clasamentul al celor mai bine platiti directori, realizat de editia locala a revistei Forbes.

Presedintele VTB Bank, Andrei Kostin, s-a situat pe locul al doilea, cu un salariu de 35 de milioane de dolari, urmat de seful Gazprom, Alexei Miller, cu 25 de milioane de dolari.

Potrivit topului Forbes, care analizeaza salariile si bonusurile incasate de directori, managerii din sectorul de stat au castigat semnificativ mai mult decat cei din companiile private.

Diferenta dintre veniturile acestora este, de asemenea, in crestere, noteaza Forbes.

Citeste si:
Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, testat pozitiv de...
Purtătorul de cuvânt al lui...

Lista celor mai bine platiti 25 de sefi de companii publicata in 2012 de Forbes a inclus 11 directori de companii de stat cu un total al salariilor de 147 milioane de dolari, in timp ce in 2013 numarul acestora a avansat la 13, iar suma totala a salariilor la 226 milioane de dolari.

In comparatie, directorii din sectorul privat au castigat cumulat 97 milioane de dolari in 2013, fata de 99 milioane de dolari in 2012.

Cei 25 de directori au primit anul trecut in total 325 milioane de dolari, cu o treime mai mult decat cu un an in urma.

Citeste si:
Geoană: NATO este cu toate radarele sus contra dezinformarilor...
Mircea Geoană: NATO este cu...
Sursa foto: wikipedia.org

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Seful Rosneft: Grupul are suficienta valuta pentru plata datoriilor
Setari Cookie-uri