Basescu, la summit-ul de la Vilnius: UE a trecut Prutul

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, dupa Summit-ul de la Vilnius, ca "UE a trecut Prutul". El a mentionat insa ca "drumul este lung pentru Republica Moldova" catre Uniunea Europeana, informeaza Mediafax.

El a spus ca spera ca moldovenii vor opta pentru a se indrepta catre Uniunea Europeana. "UE a trecut Prutul", a spus Basescu, referindu-se la rezultatul Summit-ului. Presedintele a adaugat ca drumul Moldovei spre UE este inca lung.

Presedintele Traian Basescu a mai declarat, dupa fotografia oficiala de la sosirea la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, ca este regretabil pasul inapoi facut de Ucraina, iar in acest context summit-ul nu poate fi un mare succes.

"Este foarte important ca Georgia si Moldova vor face un pas inainte si este regretabil pasul inapoi facut de Ucraina", a declarat seful statului, dupa primirea oficiala de catre presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaitė.

Presedintele Traian Basescu a mai declarat ca "intregul summit, cu parafarea de catre Georgia si Republica Moldova si cu Ucraina, care nu a semnat, este un pas inainte, dar nu poate fi un mare succes".

Citeste si:
Traian Băsescu propune importarea vaccinului anti-COVID-19 din Rusia
Traian Băsescu propune...

Sursa foto: www.eu2013.lt

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri