16 Decembrie 2013

Austria are cel mai tanar ministru de Externe, in varsta de 27 de ani



Sebastian Kurz este la 27 de ani cel mai tanar ministru de externe in istoria Austriei, numit in functie in aceast saptamana, scrie European Voice.

Anuntul a fost facut de principalele partide din Austria, Partidul Poporului (centru-dreapta) si Partidul Social Democrat (centru-stanga), care au hotarat sa mentina ampla coalitie.

Sebastian Kurz, nascut pe 27 august 1986, in Viena, a fost secretar de stat pentru integrare in Ministerul Federal de Interne din Austria, functie in care a fost numit in aprilie 2012. Acum, noul ministru de Externe isi pastreaza responsabilitatile legate de integrare.

In urma cu patru ani, Kurz a fost ales presedinte al aripii de tineret din Partidul Poporului, intre 2010 si 2011 a fost membru al Consiliului local al Vienei, iar dupa alegerile generale din 29 septembrie 2013 a devenit parlamentar.

Un exemplu similar din Romania este fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, care a fost ales secretar de stat la varsta de 30 de ani, o functie apropiata de cea de ministru de Externe.



Citeste si