"Un fost angajat al Aeroportului Mid-Continent incerca de cateva luni sa gaseasca modalitati de introducere a unor dispozitive explozive in aeroport", a declarat procurorul american Barry Grissom, potrivit Mediafax. Terry Loewen, un tehnician pentru aviatie in varsta de 58 de ani, din orasul Wichita, intentiona sa moara "ca martir" in atentat, invocand ratiuni religioase.

Potrivit presei americane, barbatul devenise musulman fundamentalist si simpatiza reteaua terorista Al-Qaida. Suspectul era supravegheat de cateva luni si a fost arestat vineri dimineata, intr-un flagrant, in timp ce incerca sa introduca in aeroport obiecte despre care credea ca erau dispozitive explozive.

Biroul Federal de Investigatii incepuse supravegherea suspectului dupa ce acesta exprimase intentia de a comite "jihad impotriva Statelor Unite".
Loewen este acuzat de tentativa de utilizare a unei arme pentru a provoca numeroase victime si tentativa de oferire de sprijin logistic retelei teroriste Al-Qaida. Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca sa fie condamnat la inchisoare pe viata.