"Fotbalistii si prostituatele practica o activitate fizica dificila pe care nu o pot face toata viata lor", a declarat Wil Post, un jurist care supervizeaza o companie ce vrea sa exploateze zonele in care se practica prostitutia, in orasul Utrecht. "Barbatii prefera femeile tinere: vine mereu o varsta cand prostituatele nu mai au de lucru", a declarat Post, care a apreciat ca este foarte greu pentru prostituate sa aiba pensie.

Juristul a cerut fiscului olandez sa acorde prostituatelor aceleasi conditii fiscale ca fotbalistilor: sa poata economisi maxim 5.000 de euro pe luna pentru pensie, fara impozitare. Prostitutia este legala in Olanda din anul 2000. Prostituatele care lucreaza in bordeluri sunt salariate, au contract de munca, asigurare sociala, somaj si pensie de la stat, in general foarte mica.

"Uneori, dupa 10 ani, o prostituata vrea sa renunte la meserie, dar nu poate pentru ca se trezeste ca nu are bani", a adaugat Post, care asigura ca acest plan le-ar putea ajuta pe femei sa renunte. Fiscul olandez a refuzat sa confirme daca a primit aceasta cerere, subliniind ca informatia este confidentiala.

Societatea care vrea exploateze zonele in care se practica prostitutia este condusa de o prostituata. Aceste zone au fost inchise in aprilie, orasul retragand licenta acordata pentru suspiciuni de trafic cu fiinte umane. Municipalitatea urmeaza sa decida in curand daca va acorda o noua licenta.