China: peste 3 mil. hectare sunt prea poluate pentru a mai putea fi cultivate

Aproape o cincime din suprafata arabila a Chinei este prea poluata pentru a putea fi utilizata in agricultura, estimeaza unii oameni de stiinta, in timp ce autoritatile afirma ca terenurile aflate in aceasta situatie reprezinta circa 2% din total, scrie Mediafax.

Terenuri de peste 8 milioane de acri (3,2 milioane de hectare) de teren agricol, reprezentand circa 2% din suprafata arabila totala a Chinei de 337 milioane de acri (136,4 milioane de hectare), nu pot fi folosite pentru agricultura din cauza poluarii cu metale grele si substante chimice, a declarat secretarul de stat Wang Shiyuan, citat de publicatia International Business Times.

Unii oameni de stiinta estimeaza, insa, ca o suprafata de pana la 60 de milioane de acri (24,3 milioane de hectare), reprezentand circa o cincime din total, este inadecvata productiei de alimente.

Problema poluarii terenurilor este secundara unor preocupari precum smogul si contaminarea apei, a spus Wang.

Ingrijorarea privind situatia suprafetelor agricole este insa in crestere, ca urmare a informatiilor din presa privind recolte contaminate.

Citeste si:
Rafinăria Petrotel Lukoil, amendată pentru poluare cu hidrogen...
Rafinăria Petrotel Lukoil,...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Dezvoltarea accelerata a industriei in China, nerespectarea legislatiei de protejare a mediului si utilizarea excesiva de ingrasaminte chimice a condus la poluarea cu diverse substante, inclusiv plumb, cadmiu si pesticide.

O analiza a statului a evidentiat un grad de poluare mediu sau sever pe suprafete care totalizeaza 8,3 milioane de acri, a declarat Wang.

"Pe aceste terenuri nu mai poate fi continuata productia agricola", a spus el.

Guvernul de la Beijing intentioneaza sa cheltuiasca miliarde de yuani (1 miliarde de yuani - 165 milioane de dolari) pentru reducerea nivelului de poluare, cu un termen limita stabilit pentru 2015.

Citeste si:
Tinerii fermieri pot obţine, prin concesiune, 50 de hectare de la stat
Guvernul a aprobat cadrul...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri