Actiunile unor companii precum MediaSwipe Inc, GreenGro Technologies sau Medical Marijuana au explodat in ultima luna cu procente cuprinse intre 22% si 88%.

Cercetatorii de la ArcView Market estimeaza ca piata comercializarii legale a marijuanei va creste de la 1,44 mld. dolari la 2,34 mld. dolari in acest an pe fondul legalizarii consumului si in alte state americane.

Majoritatea magazinelor care comercializeaza marijuana sunt localizate in zona Denver din Colorado, proprietarii estimand vanzari totale de 1 mil. dolari in 24 de ore de la anuntul privind legalizarea consumului. Primele 40 de milioane de dolari obtinute din taxele percepute pentru vanzarea de marijuana vor fi folosite pentru sistemul scolar. Pentru inceput, intrucat vanzarea de marijuana este inca ilegala potrivit legii federale americane, afaceristii nu pot sa isi plaseze profitul in depozite bancare, ceea ce face dificila o estimare a castigurilor obtinute.

Citeste si:

O lege votata in noiembrie prevede deschiderea in Colorado si Washington a primelor "coffee-shops", unde consumatorii vor putea sa cumpere legal, cu condutia sa aiba cel putin 21 de ani, pana la 28 de grame de canabis la fiecare vizita.

In Colorado, celebru pentru statiunile sale de schi, autoritatile au acordat licente pentru 348 de magazine, iar statul Washington a primit 3.746 de cereri dintre care 867 pentru magazine.