Pretul actiunilor companiilor ale caror activitati graviteaza in jurul comercializarii marijuanei a crescut vertiginos odata cu legalizarea acestui produs in statul Colorado, incepand cu 1 ianurie, scrie Russia Today.

Actiunile unor companii precum MediaSwipe Inc, GreenGro Technologies sau Medical Marijuana au explodat in ultima luna cu procente cuprinse intre 22% si 88%.

Cercetatorii de la ArcView Market estimeaza ca piata comercializarii legale a marijuanei va creste de la 1,44 mld. dolari la 2,34 mld. dolari in acest an pe fondul legalizarii consumului si in alte state americane.

Majoritatea magazinelor care comercializeaza marijuana sunt localizate in zona Denver din Colorado, proprietarii estimand vanzari totale de 1 mil. dolari in 24 de ore de la anuntul privind legalizarea consumului. Primele 40 de milioane de dolari obtinute din taxele percepute pentru vanzarea de marijuana vor fi folosite pentru sistemul scolar. Pentru inceput, intrucat vanzarea de marijuana este inca ilegala potrivit legii federale americane, afaceristii nu pot sa isi plaseze profitul in depozite bancare, ceea ce face dificila o estimare a castigurilor obtinute.

O lege votata in noiembrie prevede deschiderea in Colorado si Washington a primelor "coffee-shops", unde consumatorii vor putea sa cumpere legal, cu condutia sa aiba cel putin 21 de ani, pana la 28 de grame de canabis la fiecare vizita.

Citeste si:
Tara care cumpara o insula din Pacific: cati bani a dat pe ea
Tara care cumpara o insula...

In Colorado, celebru pentru statiunile sale de schi, autoritatile au acordat licente pentru 348 de magazine, iar statul Washington a primit 3.746 de cereri dintre care 867 pentru magazine.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Trump vrea sa ii puna Chinei o noua piedica: Este plina de bani!