Coruptia este "cancerul lumii moderne". Asta crede liderul spiritual tibetan Dalai Lama, care, ingrijorat de aceasta problema, a discutat duminica cu premierul Indiei, Manmohan Singh, scrie The Hindu.

El a mai spus ca indienii, de altfel oameni religiosi care se roaga la casele lor, "ar trebui sa se roage pentru ca cei corupti sa fie luati la cer mai repede, astfel incat tara sa fie curata".

Dalai Lama a explicat ca a vazut personal, in timp ce calatorea in India, cum coruptia loveste cel mai puternic oamenii saraci din mediul rural, unde resursele destinate pentru ei ajung doar partial sau deloc. "Coruptia este, de asemenea, o forma de violenta", a completat liderul tibetan.

In mai 2013, Dalai Lama a avut un discurs socant: "Ne vor vizita extraterestii. Va fi infricosator". El spunea astfel ca trebuie sa intelegem ca extraterestrii simt lucrurile la fel ca oamenii, chiar daca au o forma diferita. "Pana la urma, vor primi vizitatori din alta galaxie. Aceeasi oameni. Poate putin diferinti ca forma, dar in principiu la fel. Aceleasi fiinte simtitoare", spune el. El a explicat ca o astfel de vizita ar putea crea teama in randul oamenilor.

Tenzin Gyatso, al patrusprezecelea Dalai Lama, este seful spiritual si temporal al Tibetului. S-a nascut la 6 iulie 1935, intr-un mic sat de tarani din provincia Amdo, iar cand avea doi ani a fost descoperit ca fiind incarnarea predecesorului sau, marele Dalai Lama al treisprezecelea.

Citeste si:
Baluta, Sector 4: toate cladirile de invatamant trebuie sa fie sigure
Baluta, Sector 4: toate...

Sursa foto: AGERPRES

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Profesoara Princeton: Sper sa continue puterea din strada a romanilor