Sondajul arata ca 56 la suta din populatie crede ca numarul imigrantilor care pot intra in Marea Britanie ar trebui redus "cu mult", iar 21 la suta cred ar trebui redus "putin". Cu toate acestea, cei care cred ca imigratia dauneaza economiei sunt mai putini decat in 2011, respectiv 47 la suta comparativ cu 52 la suta, potrivit sondajului realizat de NatCen Social Research.

Sondajul "British Social Attitudes arata ca dorinta populatiei de reducere a imigratiei in Marea Britanie a inceput sa creasca chiar inainte de ridicarea restrictiilor pentru imigrantii din Romania si Bulgaria, la inceputul anului", a declarat Penny Young, director executiv al NatCen Social Research.

Cu toate acestea, majoritatea persoanelor care cred ca imigratia este buna din punct de vedere economic si cultural pentru Marea Britanie cred ca aceasta ar trebui redusa, scrie Mediafax.

Sondajul arata ca 54 la suta dintre respondenti cred ca imigratia este buna pentru economie, iar 55 la suta dintre cei care o considera benefica din punct de vedere cultural, tot vor ca aceasta sa fie redusa.

Citeste si:

Aproximativ 40 la suta dintre sustinatorii laburistilor cred ca imigratia nu este buna pentru economie, iar 36 la suta cred ca este, potrivit sondajului, in timp ce 40 la suta cred ca imigratia nu este buna pentru cultura britanica, iar 41 cred contrariul.

In randul conservatorilor, 52 la suta cred ca viata culturala britanica este subminata de imigratie in Marea Britanie, in timp ce doar 20 la suta dintre liberal-democrati cred acest lucru.

Imigratia este mai putin populara in randul persoanelor cu o calificare slaba, arata sondajul. Astfel, 85 la suta dintre cei slab calificati sau necalificati vor o reducere a imigrantiei.