20 Ianuarie 2014

Barack Obama: Efectele dezvaluirilor facute de Snowden vor fi intelese deplin peste ani



Presedintele SUA, Barack Obama, considera ca trebuie sa treaca "ani" pentru a cuantifica in totalitate daunele provocate de fostul consultant al Agentiei pentru Securitatea Nationala (NSA) Edward Snowden prin dezvaluirile despre activitatile de supraveghere.

"Modul senzational in care aceste dezvaluiri au ajuns pe scena publica a fost de multe ori mai spectaculos decat importanta de fond, evidentiind metode care ar putea avea consecinte asupra operatiunilor noastre; efectele pot fi intelese deplin abia peste ani", a spus presedintele SUA, potrivit Mediafax. "Apararea natiunii noastre depinde partial de loialitatea celor carora le-am incredintat secretele tarii", a spus Obama.

Barack Obama a afirmat, vineri, ca se va asigura ca agentiile de spionaj vor utiliza informatiile strict in scopuri de securitate nationala, subliniind ca drepturile cetatenilor americani vor fi respectate. "In problema colectarii informatiilor, agentiile secrete americane vor utiliza datele strict pentru necesitati in materie de securitate: pentru contrainformatii, pentru combaterea terorismului, a proliferarii nucleare, securitatea cibernetica, protejarea trupelor americane, combaterea infractionalitatii transnationale, inclusiv a evaziunii fiscale", a subliniat Obama.



Citeste si