Dupa manifestatie, unii protestatari care incercau sa treaca de cordonul realizat de politisti pentru a merge catre Parlament au atacat furgonete ale politiei si uneia dintre ele i-au dat foc.

Ei au aruncat cu cocteiluri Molotov in fortele de ordine, care au raspus folosind gaze lacrimogene si bastoanele din dotare.

Cel putin doua persoane au fost ranite in confruntari, dintre care una a fost lovita de o grenada asurzitoare in picioare, iar alta de un proiectil in cap, potrivit corespondentului AFP.

Boxerul si liderul opozitiei Vitali Kliciko a incercat sa se interpuna si a cerut multimii sa nu provoace politia.

De ce protesteaza ucrainienii

Aproximativ 200.000 de persoane s-au reunit, duminica la pranz, in Piata Independentei din centrul Kievului pentru a protesta fata de adoptarea recenta a noilor legi care intensifica sanctiunile impotriva manifestantilor, relateaza AFP.

Citeste si:

Pe o vreme cu temperaturi negative, protestatarii se ingramadeau in interiorul si in apropierea pietei, denumita Maidan, ocupata de aproape doua luni de opozantii proeuropeni dupa refuzul presedintelui Viktor Ianukovici de a semna un acord de asociere cu UE in favoarea unei apropieri de Rusia.

Zeci de manifestanti aveau pe cap caserole, site sau cutii de carton sau purtau masti de carnaval, ca semn al luarii in deradere a noilor legi adoptate la acest sfarsit de saptamana, care sanctioneaza persoanele ce protesteaza cu masti sau sepci pe cap.

Liderii opozitiei au facut apel la organizarea acestei manifestatii, cea de-a opta de la inceputul protestelor fata de presedintele Viktor Ianukovici, in pofida unei decizii judecatoresti anuntate miercuri, privind interzicerea oricarei manifestatii in centrul Kievului pana la 8 martie.