Ministrii britanici ai Muncii, Iain Duncan-Smith, si de Interne, Theresa May, au declarat pentru Daily Mail ca din aprilie nu vor mai fi acordate ajutoare pentru locuinta europenilor care isi cauta un loc de munca si primesc, in aceasta perioada, ajutor de somaj.

Aceste masuri au ca scop stoparea "turismului pentru beneficii", au sustinut cei doi ministri, scrie Mediafax.

Purtatorul de cuvant al CE Michele Cercone a declarat, intrebat despre masurile anuntate de Marea Britanie privind impunerea de noi restrictii, din aprilie, privind accesul la ajutoare sociale pentru cetatenii europeni, ca acestea trebuie sa respecte reglementarile UE privind libera circulatie.

Libera circulatie nu este "un drept de acces la sistemul de beneficii sociale. Nu exista libertate de circulatie in scopul fraudarii beneficiilor", a precizat Cercone, intrebat de pozitia Comisiei Europene fata de masurile anuntate luni de doi ministri britanici.

"Odata ce guvernul britanic va oferi clarificari complete prinvind schimbarile pe care intentioneaza sa le introduca, CE se va asigura ca aceste masuri sunt in concordanta deplina cu reglementarile Uniunii Europene privind libera circulatie", a mai spus purtatorul de cuvant.

Europenii care au avut un loc de munca, dar l-au pierdut, pot primi ajutor pentru locuinta timp de sase luni. Dupa aceea, ei trebuie sa dovedeasca faptul ca au perspective reale pentru obtinerea unui loc de munca pentru a mai putea primi acest ajutor.

Totodata, proprietarii care inchiriaza locuinte unor imigranti ilegali vor plati o amenda de 3.000 de lire sterline.

Masurile anuntate de May si Duncan-Smith vin in completarea celor luate de guvernul britanic de la inceputul anului.
Premierul britanic, David Cameron, a adoptat, in decembrie 2013, masuri prin care sa se asigure ca, de la 1 ianuarie, imigrantii din UE nu vor putea sa solicite ajutoare sociale in primele trei luni de la sosirea in Marea Britanie. In plus, persoanele care cersesc si cele fara adapost pot fi deportate si li se poate interzice accesul in tara pentru o perioada de 12 luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri