Fiscul, pacalit de o italianca bogata: a ascuns 1.243 de proprietati imobiliare zeci de ani de zile

Una dintre cele mai bogate femei din Italia a ascuns de fisc, incepand din anii '90, un numar de 1.243 de proprietati imobiliare, evaluate de autoritati la peste 2 miliarde de euro, potrivit presei locale, citate de AFP, transmite Mediafax.

Oficial cu resedinta in Monaco in perioada 1999-2010, Angiola Armellini a parasit doar rareori Roma, unde detine majoritatea proprietatilor, inclusiv trei hoteluri de lux, scrie cotidianul Corriere della Sera.

Angiola Armellini este fiica si mostenitoarea lui Renato Armellini, numit "regele caramizilor" in Roma in anii '70 si cunoscut pentru faptul ca a fost rapit de mafia calabreza. Renato Armellini a murit in 1993, iar averea a obtinut-o in perioada de boom economic din anii '70, construind multe cladiri in Roma si la periferia capitalei.

Autortitatile italiene considera ca Armellini conduce un complex imperiu de afaceri creat in anii '90 pentru a ascunde active de fisc folosind o serie de companii off-shore din locatii precum Monaco, Luxembourg, Elvetia, Noua Zeelanda si Bahamas.

Statul vrea sa recupereze taxe neplatite de circa 17 milioane de euro. Angiola Armellini a mai fost implicata in delicte financiare, potrivit presei italiene. In 1991 a fost suspectata intr-un caz de frauda fiscala si contabilitate falsa, iar in 1996 a fost investigata pentru faliment fraudulos.

Citeste si:
Vulcanul Etna a erupt pentru a cincea oară în câteva zile
Vulcanul Etna a erupt pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri