Germana Sabine Lautenschlager va deveni pe 27 ianuarie unul dintre cei sase membri ai consiliului director al Bancii Centrale Europene (BCE) si prima femeie care va ocupa un astfel de post, dupa ce a obtinut marti acordul Consiliului Uniunii Europene, reprezentant al statelor membre, scrie Mediafax.

Lautenschlager il va succeda, pentru un mandat unic de opt ani, pe compatriotul sau Jorg Asmussen, care a demisionat in aceasta luna pentru a face parte din guvernul german, relateaza AFP.

Numirea Sabinei Lautenschlager, la recomandarea BCE, a fost deja sustinuta, printr-un vot consultativ, de Parlamentul European, care se exprimase deja pentru angajarea unor femei in structurile acestei institutii. Sabine Lautenschlager, 49 de ani, se ocupa, in cadrul bancii centrale germane, Bundesbank, de supravegherea institutiilor de credit.

In timpul audierilor in comisia economica a Parlamentului European, Lautenschlager s-a declarat in favoarea unei politici monetare ortodoxe, ea aratand ca principalul obiectiv al BCE este asigurarea stabilitatii preturilor. Ea a apreciat totodata ca mentinerea dobanzilor la un nivel scazut o perioada lunga de timp nu este lipsita de riscuri. BCE a redus in noiembrie dobanda cheie la minimul record de 0,25%, pentru sustinerea economiei zonei euro.

Citeste si:
CBRE are un nou director de resurse umane
CBRE are un nou director de...

Sursa foto: bundesbank.de

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Joburi in strainatate: ce oferte de munca au angajatori