Explozia bombei artizanale, catre ora 1.30 GMT (3.30, ora Romaniei), a produs doar pagube materiale, "spargand o vitrina intr-un imobil si avariind trei masini stationate" pe Vicolo della Campana, o straduta in centrul istoric al capitalei italiene, a declarat politia pentru AFP.

"Niciun mesaj de revendicare nu a fost, pentru moment, gasit ori transmis autoritatilor", a precizat politia.
Pe aceasta straduta foarte mica "se afla doar Biserica Saint-Yves des Bretons, unul dintre lacasurile Frantei la Roma si Loreta, si un restaurant", a declarat pentru AFP secretara ambasadorului Frantei la Vatican.
Potrivit acesteia, "una dintre ipotezele luate in calcul este ca ar fi vorba despre o actiune legata de vizita presedintelui Republicii" franceze.

Ceea ce a mai ramas din bomba se afla in curs de analizare, vineri dimineata, de catre genisti din cadrul Carabinierilor din Roma, care au intervenit la fata locului. François Hollande se intalneste vineri dimineata, la Vatican, cu Papa Francisc, o intalnire care urmeaza sa fie marcata de convergente privind crize internationale si justitia sociala si de un dezacord profund cu privire la evolutii in societate.

Citeste si:

Este pentru prima data cand presedintele francez, care a efectuat patru vizite in Italia, va patrunde intre zidurile micului stat, dupa 22 de luni de la alegerea sa in functie. Un aparator al caracterului laic al statului si un promotor al proiectelor casatoriei pentru toti, pozitii care nemultumesc Biserica, seful socialist al statului francez si-a exprimat dorinta sa il intalneasca pe Papa Francisc, o "mare autoritate morala", care poate sa fie "utila" in solutionarea crizei siriene si conflictului israeliano-palestinian.

Hollande doreste totodata, potrivit unuia diontre consilierii sai, sa adreseze "un mesaj puternic pentru dialog si atragerea atentiei" catolicilor. El nu este popular in randul majoritatii catolicilor, in apropierea alegerilor municipale franceze si europene.