Moody’s a confirmat ratingul Frantei la nivelul Aa1, cu perspectiva negativa, care reflecta scaderea continua a competitivitatii economiei tarii, relateaza Bloomberg.

In 2013, raportul dintre datorii si PIB a crescut la 93,6%, de la 90,2% in 2012, iar Moody’s estimeaza ca acest raport va urca la 95% pana la sfarsitul acestui an, scrie Mediafax.

De cand Franta a pierdut pentru prima oara ratingul maxim AAA, din partea Standard&Poor’s, in ianuarie 2012, randamentul obligatiunilor guvernamentale pe termen de zece ani a scazut de la 3,04%, la 2,38%, semn ca investitorii au inceput sa ia mai mult in considerare propriile analize, decat pe cele ale agentiilor de rating.

"Guvernul a introdus o serie de masuri, dar vedem ca initiativele sunt complicate de rigiditatea persisitenta a pietei muncii si a celor de bunuri si servicii", a declarat Dietmar Hornung, director general al Moody’s in Frankfurt.

In urma anuntului Moody’s, ministrul francez de Finante Pierre Moscovici a declarat ca Franta este dedicata politicilor de recuperare a cresterii economice si a competitivitatii.

Citeste si:
Moody's: Stimulentele fiscale din Romania contribuie la economia tarii
Moody's:Stimulentele fiscale...

Comisia Europeana estimeaza ca economia franceza a avansat cu 0,2% in 2013, iar in acest an va inregistra o crestere de 0,9%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Moody's reconfirma ratingul de tara al Romaniei, cu perspectiva stabila