10 Februarie 2014

AUDIO Merkel considera "absolut inacceptabile" insultele Victoriei Nuland la adresa UE



Cancelarul german Angela Merkel apreciaza ca insultele proferate de catre o diplomata americana, Victoria Nuland, la adresa Uniunii Europene (UE), cu privire la criza din Ucraina sunt "absolut inacceptabile", a declarat vineri un purtator de cuvant, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Cancelarul considera aceste afirmatii absolut inacceptabile. Cancelarul vrea sa sublinieze din nou asupra faptului ca (sefa diplomatiei UE) Lady (Catherine) Ashton face o munca excelenta", a declarat Christiane Wirtz, o adjuncta a purtatorului de cuvant al Guvernului, raspunzand unei intrebari despre afirmatia "F... EU", a adjunctei secretarului de Stat american John Kerry, Victoria Nuland.

Intr-o inregistrare audio a unei conversatii telefonice difuzate joi pe YouTube, oficialul american este auzit spunandu-i interlocutoului sau: "F... UE".

Secretarul de Stat adjunct american pentru Europa, Victoria Nuland, si-a prezentat scuze, joi, fata de Uniunea Europeana dupa ce a rostit cuvinte nediplomatice la adresa UE cu privire la criza europeana. Chiar si asa Victoria, Nuland a refuzat vineri sa comenteze pe tema afirmatiilor injurioase pe care le-a facut la adresa rolului Uniunii Europene (UE) in criza din Ucraina, subliniind ca este vorba despre o "conversatie diplomatica privata", inregistrata in mod "impresionant", relateaza AFP.

"Nu voi comenta o conversatie diplomatica privata", a declarat adjuncta secretarului de Stat American John Kerry intr-o conferinta de presa la Kiev. "Este de un profesionalism impresionant. Calitatea audio este foarte buna", a continuat ea, in contextul in care Statele Unite au afirmat deja ca suspecteaza Rusia in privinta acestei interceptari.

Potrivit APF, o voce dintr-o inregistrare audio atribuita Victoriei Nuland - asistent al secretarului de Stat american responsabil de Afaceri Europene si Eurasiatice - rosteste o injuratura la adresa Uniunii Europene intr-o discutie cu ambasadorul SUA la Kiev pe tema modului de gestionare a crizei din Ucraina.



Citeste si