Obama, strans la punga: SUA nu ar cheltui 50 MLD. $ pentru organizarea unor evenimente sportive ca JO

Presedintele american, Barack Obama, a lansat un atac voalat la adresa omologului sau rus, Vladimir Putin, afirmand ca Statele Unite nu ar fi nevoite sa cheltuiasca 50 de miliarde de dolari pentru a organiza evenimente sportive ca Jocurile Olimpice, relateaza AFP.

Intr-un interviu televizat difuzat chiar in momentul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci, statiune balneara rusa pe litoralul Marii Negre devenita sinonima cu lucrari faraonice si depasiri de bugete, pe fondul unor acuzatii de coruptie, Barack Obama a respins ideea potrivit careia tara sa ar trebui sa renunte pe viitor la organizarea unor competitii de acest gen, din motive economice.

"Nu sunt sigur ca ar fi necesar sa cheltuim 50 de miliarde de dolari pentru a organiza cu succes (evenimente sportive ca Jocurile Olimpice), deoarece infrastructura de care dispunem ar trebui sa ne permita sa ne coste mai putin", a oferit asigurari presedintele american pentru NBC, preluat de Mediafax.

Evocand marea finala a Ligii Nationale de Fotbal american (Super Bowl), care a avut loc saptamana trecuta, el a remarcat ca "suntem foarte buni pentru a construi arene sportive si pentru a aduce oameni" in tribune.

Ultimele competitii sportive majore gazduite de Statele Unite sunt Jocurile Olimpice de Vara 1996, la Atlanta (Georgia, sud-est), si Jocurile Olimpice de Iarna 2002, la Salt Lake City (Utah, vest).

Citeste si:
Cele mai bune reclame de la Super Bowl 2018
Care au fost cele mai bune...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri