Australienii joaca cei mai multi bani si pierd in aceeasi masura, fiind pe primul loc la pierderile per jucator - peste 1.000 de dolari pe an, potrivit datelor companiei britanice de consultanta H2 Gambling Capital. Cei mai multi bani sunt cheltuiti pe jocuri video de poker, in ciuda reglemarilor strice din aceasta tara. Cu toate acestea, Australia nu intra in top 5 privind pierderile totale al jucatorilor.

In Singapore jucatorii prefera cazinourile, in timp ce finlandezii arunca cu bani la jocuri interactive.

America ramane cea mai mare piata a jocurilor de noroc, insa procentul detinut la nivel mondial a scazut de la aproape o treime la un sfert in ultimul deceniu, partial din cauza unei interdictii impuse in ceea ce priveste jocurile interactive (pariuri sportive si alte jocuri de pe telefoane mobile, computere sau televizoare interactive). Americanii au pierdut anul trecut 119 miliarde de dolari la jocurile de noroc.

Citeste si:

In acelasi timp, China a urcat in clasament, de pe pozitia a zecea pe locul al doilea dupa pierderile la jocuri de noroc, cu 76 miliade de dolari, iar pana in 2020 ar putea ocupa prima pozitie.

Pe locul trei, cu pierderi de 31,4 miliarde de dolari, se claseaza Japonia, urmata de Italia (23,9 miliarde dolari), Marea Britanie (19,9 mld. dolari), Australia (18,4 mld. dolari), Germania (14,8 mld. dolari), Franta (13,3 mld. dolari), Canada (13 mld. dolari) si Spania (12,4 mld. dolari).

Sursa foto: Jocuri de noroc, Shutterstock.com