Un judecator francez a hotarat, marti, ca medicul lui Michael Jackson, condamnat pentru omucidere involuntara in 2011, sa plateasca "daune emotionale" in valoare totala de 1 euro unui numar de cinci fani ai megastarului, care s-au declarat profund afectati de moartea artistului, relateaza Reuters.

Decizia Tribunalului din Orleans a pus astfel capat unui proces initiat in urma cu doi ani de un grup de 30 de fani francezi, elvetieni si belgieni ai renumitului cantaret american, care doreau o recunoastere legala a pierderii suferite.

Conrad Murray a fost condamnat pentru omucidere involuntara, pentru administrarea unei supradoze de propofol, un anestezic foarte puternic, care l-a ucis pe Michael Jackson, la varsta de 50 de ani, in 2009, potrivit Mediafax.

Conrad Murray a pierdut apelul impotriva acestei condamnari, luna trecuta, insa ramane in libertate, dupa ce a fost eliberat dintr-o inchisoare din Los Angeles, in octombrie 2013, dupa doi ani in spatele gratiilor.
"Conrad Murray a primit ordinul de a plati un euro «simbolic» (1,34 dolari), iar asta este exact ceea ce cautam", a declarat Emmanuel Ludot, avocatul fanilor megastarului.

Judecatorul francez a analizat o serie de dosare medicale ale fanilor, care i-au fost predate de acestia, inainte de a lua decizia finala, a precizat acelasi avocat.

Citeste si:
Economist strain: Vreti euro? Doar daca va modernizati economia!
Economist strain: Vreti euro...

Emmanuel Ludot spune ca aceasta decizie judiciara va fi comunicata medicului Conrad Murray - care nu a fost prezent la audieri si nu a fost reprezentat de un avocat - prin curier diplomatic.

Doi dintre fanii care au obtinut castig de cauza sunt francezi. Potrivit legislatiei franceze, orice persoana poate sa initieze un proces impotriva unui tert, indiferent daca acesta nu este francez si nici nu locuieste in Franta, atat timp cat reclamantul este cetatean francez.

Fanii intentioneaza sa o contacteze pe mama megastarului, Katherine Jackson, pentru a-i cere permisiunea sa viziteze mormantul lui Michael Jackson.

Emmanuel Ludot spune ca toate partile din acest proces, incepand cu judecatorul, continuand cu avocatii celor doua tabere si terminand cu reprezentantii presei franceze, au fost amuzati de acest proces. "Respect suferinta reclamantilor, insa procesul nu a fost deloc usor, din cauza acelor chicoteli numeroase", a adaugat avocatul francez.

Citeste si:
UNSAR: Daunele cauzate de "apa de conducta", cele mai frecvente
UNSAR: Inundatiile cauzate de...

Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, in urma unei "intoxicatii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat in spitale si in clinicile medicale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, in perioada in care artistul american se afla la Los Angeles si efectua repetitii intense pentru ultimul sau turneu din cariera, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit sa debuteze in iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Gasit vinovat de omucidere involuntara, Conrad Murray, medicul "regelui muzicii pop", a fost condamnat in noiembrie 2011 si a fost incarcerat la Men's Central Jail din Los Angeles. Medicul american, in varsta de 60 de ani, a fost eliberat la sfarsitul lunii octombrie, dupa doar doi ani din cei patru ani de inchisoare la care a fost condamnat. Pedeapsa i-a fost redusa pentru "buna purtare", iar eliberarea sa este justificata prin dorinta autoritatilor americane de a reduce numarul de detinuti din inchisorile californiene, care au devenit extrem de aglomerate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Jobul platit cu 6.000 euro, pentru care au candidat o mie de oameni