Fara precedent: gigantii din retail au fost amendati de guvernul argentinian pentru ca au vrut sa vanda mai ieftin

La o zi dupa ce au anuntat cea mai mare inflatie din ultimii zece ani, autoritatile argentiniene au amendat mai multi retaileri, printre care Careffour si Wal-Mart, pentru ca au incercat sa vanda mai ieftin o serie de produse ale caror preturi erau fixe in urma unei intelegeri cu Guvernul de la Buenos Aires, scrie Bloomberg.

Guvernul argentinian a amendat Carrefour cu circa 167.000 de dolari si Wal-Mart cu 77.500 dolari. In urma unor controale companiile au fost gasite cu stocuri incomplete de produse ale caror preturi au fost fixate in urma unei intelegeri cu autoritatile, retailerii incercand astfel sa reduca din stocuri prin vanzarea respectivelor articole la un pret mai ieftin.

Marile lanturi de magazine din Argentina au ajuns luna trecuta la un acord prin care conveneau sa inghete preturile la aproximativ 200 de produse – de la detergent pana la lapte si prezervative – in incercarea de a reduce inflatia, care, potrivit analistilor, depaseste in fiecare an 30%. La momentul respectiv, retailerii au avertizat ca aceasta intelegere ar putea duce la probleme pe lantul de aprovizionare, cauzand pierderi atat pentru business-urile lor, cat si pentru producatori.

Este prima oara in ultimii sapte ani cand guvernul a recunoscut ca Argentina are o rata a inflatiei ridicata. Pana acum autoritatile declarau ca inflatia anuala este de circa 10%, ceea ce a atras atentia Fondului Monetar International care a cerut o modificare a modului in care sunt calculate indicatorii cheie.

Amenzile aplicate vin la o saptamana dupa ce activisti politici, aliati ai guvernului, au distribuit in Buenos Aires fotografii ale sefilor marilor lanturi de magazine pe care ii faceau responsabili de nivelul ridicat al inflatiei.

Citeste si:
VIDEO Cum îți poți crește vânzările cu ajutorul motoarelor de...
VIDEO Fashion și home&deco în...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

“Acestia sunt oamenii care va fura salariile. Au crescut preturile ca sa va ia banii”, era textul care se regasea pe afise.

Sursa foto: Amenda, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri