Proftul net al Danone a coborat anul trecut cu 10%, de la 1,81 la 1,63 miliarde euro.

Profitul net ajustat pe actiune a coborat cu 7,6%, la 2,78 euro, sub estimarile analistilor, de 2,84 euro, potrivit Bloomberg.

Danone a precizat ca, pentru acest an, se asteapta la o evolutie slaba a cererii din partea consumatorilor, de continuarea cresterii preturilor la lapte si de volatlitatea cursurilor de schimb valutar pe pietele emergente.

Vanzarile grupului au crescut anul trecut cu 4,8%, la 21,3 miliarde euro.

Danone anticipeaza ca va reveni la o crestere puternica a profitului in cea de-a doua jumatate a acestui an. Compania estimeaza o crestere a veniturilor de pana la 5,5% pentru acest an.

Citeste si:

Directorul financiar al companiei, Pierre-Andre Terisse, a declarat ca pretul mediu al laptelui a crescut cu peste 10% in acest an fata de 2012.

Danone cauta investitori interesati sa preia divizia de nutritie medicala intr-o tranzactie care s-ar putea ridica la 3 miliarde euro, au declarat recent pentru Bloomberg surse apropiate discutiilor. Grupul german Fresenius ar putea face o oferta de pana la 4 miliarde euro, au afirmat surse apropiate situatiei pentru agentia Reuters.

Reprezentantii grupului francez au refuzat sa comenteze cu privire la vanzarea diviziei, care a fost infiintata in 2007 prin preluarea companiei olandeze Royal Numico intr-o tranzactie de 12,3 miliarde euro.

Actiunile Danone au scazut cu 4% in ultimul an, fata de o crestere de 1,3% a indicelui european al sectorului alimentar.