"Asteptam semnarea unui acord temporar astazi", le-a declarat acest oficial jurnalistilor. Acordul prevede o reforma constitutionala pana in septembrie, organizarea de alegeri prezidentiale si legislative la o data ce urmeaza a fi stabilita, informeaza Mediafax.

Presedintia ucraineana sustine ca a ajuns la un acord cu ministrii UE in negocierile pe tema crizei din Ucraina, iar un document va fi semnat in cursul zilei de astazi, relateaza BBC News Online.

Presedintia ucraineana a emis o declaratie in care a anuntat ca negocierile din cursul noptii cu liderii opozitiei si reprezentantii UE si ai Rusiei au condus la un acord. Aceasta nu a oferit detalii despre acord, dar a afirmat ca partile vor semna un document la pranz (12.00 ora Romaniei).

Opozitia si ministrii UE nu au confirmat pana in prezent acest acord, iar surse diplomatice au declarat ca negocierile au fost "foarte dificile". Acestea s-au incheiat la ora 07.20, potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski.