Omul de afaceri Dioszegi Laszlo din Sfantu Gheorghe, proprietar al unei brutarii din oras, a inceput sa vanda paine traditionala secuiasca din cartofi si in Marea Britanie, unde si-a dechis recent o brutarie, el spunand ca englezii apreciaza foarte mult acest produs.

Dioszegi Laszlo a declarat, luni, ca a deschis recent, alaturi de un prieten, o brutarie in orasul Luton, aflat la aproape 35 de kilometri de Londra, potrivit Mediafax.

Dioszegi a spus ca ideea deschiderii brutariei a apartinut prietenului sau din Sfantu Gheorghe, dar care traieste de cinci ani la Londra.

"El a venit cu ideea sa deschidem o brutarie la Londra, insa acolo preturile la chirii sunt foarte mari, astfel ca am deschis brutaria in Luton, langa aeroport, la circa 35 de kilometri de Londra. Painea o transportam zilnic la Londra si o vindem in mai multe magazine", a afirmat Dioszegi.

Omul de afaceri din Covasna mai spune ca brutaria produce acum 300-400 de paini pe zi, fara o reclama "prea mare".

"Am dus acolo un brutar din Sfantu Gheorghe. Inca nu putem vorbi despre o productie mare, dar sper ca vom ajunge la cel putin 3.000-4.000 de paini pe zi. Acum facem doar paine traditionala secuiasca din cartofi, dar vom face si franzele, avem cerere in acest sens, iar pe viitor si paine de secara, precum si semialba", a mai afirmat Dioszegi Laszlo.

Potrivit acestuia, cei mai multi clienti sunt acum romani si maghiari stabiliti in Anglia, dar au inceput si englezii sa cumpere painea secuiasca, pe care o apreciaza foarte mult.

"Prietenul meu este un roman din Sfantu Gheorghe si astfel are cunostinte printre romani, iar eu, maghiar fiind, am cunostinte intre maghiarii din Londra, deci avem aceste doua grupuri de clientela, dar incetul cu incetul au inceput sa cumpere si englezii produsul nostru si il apreciaza foarte mult. Englezii spun ca nu au mancat o paine asa de buna niciodata", a spus Dioszegi Laszlo.

Brutaria Diószegi din Sfantu Gheorghe a fost infiintata in anul 1994, avand atunci doi angajati. Acum, firma are 160 de angajati, zece cuptoare si preia comenzi din zece judete din tara. Totodata, o data pe saptamana exporta paine si pentru romanii din Bergamo (Italia). Brutaria lui Dioszegi Laszlo are zece magazine proprii de prezentare.

Anul trecut, brutaria Diószegi a copt cea mai mare paine traditionala cu cartofi din lume, de 96,6 kilograme, in 7 noiembrie 2013 World Record Academy omologand acest record la categoria "Paine rustica".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri