Rusia pedepseste Ucraina: va majora taxele vamale, daca aceasta se va apropia de UE

Rusia va majora taxele vamale pentru importurile de produse din Ucraina in cazul in care Kievul decide apropierea tarii de Uniunea Europeana, avertizeaza ministrul rus al Economiei, Aleksei Uliukaev, citat de AFP.

"Noi transmitem Ucrainei urmatorul lucru: bineinteles ca aveti dreptul sa va alegeti drumul", a declarat Aleksei Uliukaev intr-un articol de opinie publicat in cotidianul Handelsblatt pe tema eventualului acord de asociere intre UE si Ucraina, scrie Mediafax.

"Dar, in cazul apropierii de UE, vom fi nevoiti sa majoram taxele vamale la importuri", a avertizat oficialul rus, justificand o astfel de masura prin faptul ca Ucraina ar deveni o cale de aducere in Rusia a produselor fabricate in state membre UE.

"Kievul nu poate ramane un partener puternic al Moscovei daca semneaza un acord de asociere cu UE. Cele doua lucruri nu sunt compatibile unul cu celalalt", a subliniat Uliukaev.

Ministrul rus a denuntat efectele negative ale crizei din Ucraina asupra economiei Rusiei: "Numeroase fonduri de investitii isi retrag banii din Ucraina, iar multe si din Rusia".

Citeste si:
Un bărbat care susține că are o bombă la el s-a baricadat într-o...
Un bărbat care susține că are...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Criza politica din Ucraina s-a amplificat in noiembrie 2013, cand Administratia Viktor Ianukovici a refuzat sa semneze un acord de asociere cu Uniunea Europeana.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri