Observatorii internationali vor fi trimisi "sub auspiciile Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite sau OSCE" (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa), a precizat Rasmussen, la finalul unei reuniuni de aproape noua ore cu ambasadorii celor 28 de tari membre NATO.

O parte a reuniunii s-a tinut in prezenta reprezentantului Ucrainei, tara cu care NATO a semnat un parteneriat, scrie Mediafax.

Rasmussen a mai anuntat ca Alianta Nord-Atlantica intentioneaza sa dialogheze cu Rusia in cadrul Consiliului NATO-Rusia. El a precizat ca mai multe tari membre au solicitat o reuniune NATO-Rusia.

Citeste si:

"Condamnam escaladarea militara rusa in Crimeea", a spus Rasmusssen.

"Actiunea militara impotriva Ucrainei (...) este o incalcare a legislatiei internationale si contravine principiilor Consiliului NATO-Rusia si Parteneriatului pentru Pace", un program al Aliantei Nord-Atlantice destinat fostelor tari sovietice.

"Indemnam Rusia sa detensioneze situatia. Indemnam Rusia sa-si onoreze angajamentele internationale, sa-si retraga fortele la baze si sa se abtina de la orice interferenta in alta parte a Ucrainei", a declarat Anders Fogh Rasmussen.