Situatia din Ucraina este cea mai mare criza pe care a traversat-o Europa in secolul XXI, considera ministrul britanic de Externe, William Hague, aflat la Kiev, relateaza BBC News Online.

Aceasta este "cea mai mare criza din Europa secolului XXI", a declarat ministrul britanic pentru BBC Radio 4. "Nu este un mod acceptabil de a conduce relatiile internationale, vor fi costuri semnificative pentru aceasta", a adaugat el, potrivit Mediafax.

Hague, care se afla la Kiev, a decalrat ca Rusia a preluat controlul operational al Crimeei si ca interventiile sale au creat o situatie foarte tensionata si periculoasa.

Tensiunile pareau sa se intensifice duminica in Crimeea intre cele doua tabere, chiar daca nu a fost anuntata nicio confruntare in aceasta peninsula rusofona din sudul Ucrainei, care adaposteste flota rusa a Marii Negre.

Duminica seara, o explozie puternica s-a auzit in tot orasul Simferopol, capitala Crimeei, au anuntat jurnalistii AFP. Originea exploziei nu a putut fi stabilita imediat.

Baza militara Perevalne, care adaposteste o unitate de graniceri ucraineni, situata la 20 de kilometri de Simferopol, a fost inconjurata de persoane inarmate cu mitraliere, a constatat AFP.

Potrivit Ministerului ucrainean al Apararii, care a estimat numarul lor la 1.000, atacatorii voiau sa constranga granicerii sa predea armele.

Mai multe zone strategice din peninsula, baze militare, aeroporturi sau cladiri oficiale au facut obiectul unor blocaje ale unor persoane inarmate, a caror uniforma nu poarta niciun semn distinctiv dar pe care observatorii le asimileaza cu soldati rusi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri