Moscova a lansat proiectul vizand construirea unui pod care leaga Rusia de Crimeea, in contextul tensiunilor din peninsula ucraineana majoritar rusofona, aflata in acest moment sub controlul soldatilor rusi, relateaza AFP.

Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret prin care incredinteaza companiei publice Rossavtotor realizarea proiectului, expertiza tehnica urmand sa fie finalizata pana in noiembrie, potrivit Mediafax.

"Urmarim cu atentie evolutia situatiei din Ucraina, dar sunt decizii obligatorii", a declarat Medvedev.

Presedintele rus Vladimir Putin a obtinut sambata aprobarea Parlamentului pentru o interventie militara in Ucraina, motivata oficial prin necesitatea de a proteja populatia rusofona, care ar fi amenintata de noile autoritati prooccidentale de la Kiev, dupa demiterea presedintelui prorus Viktor Ianukovici.

Dupa schimbarea puterii de la Kiev, forte proruse au preluat controlul in Crimeea, unde Moscova doreste sa-si consolideze influenta in vederea mentinerii accesului la Marea Neagra si Mediterana, in conditiile in care Flota rusa se afla la Sevastopol.

Rusia si Ucraina au semnat in 2010 un protocol in vederea unui acord privind proiectul acestui pod peste stramtoarea Kerci, care ar urma sa lege regiunea rusa Krasnodar de Crimeea.

Viitorul pod, cu lungimea de 4,2 kilometri si latimea de 22 de metri, va include trotuare, o autostrada si una sau doua cai ferate. Aproximativ 20 de milioane de persoane ar putea traversa anual podul. Costul proiectului este evaluat la 24 de miliarde de ruble (480 de milioane de euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri