Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret prin care incredinteaza companiei publice Rossavtotor realizarea proiectului, expertiza tehnica urmand sa fie finalizata pana in noiembrie, potrivit Mediafax.

"Urmarim cu atentie evolutia situatiei din Ucraina, dar sunt decizii obligatorii", a declarat Medvedev.

Presedintele rus Vladimir Putin a obtinut sambata aprobarea Parlamentului pentru o interventie militara in Ucraina, motivata oficial prin necesitatea de a proteja populatia rusofona, care ar fi amenintata de noile autoritati prooccidentale de la Kiev, dupa demiterea presedintelui prorus Viktor Ianukovici.

Citeste si:

Dupa schimbarea puterii de la Kiev, forte proruse au preluat controlul in Crimeea, unde Moscova doreste sa-si consolideze influenta in vederea mentinerii accesului la Marea Neagra si Mediterana, in conditiile in care Flota rusa se afla la Sevastopol.

Rusia si Ucraina au semnat in 2010 un protocol in vederea unui acord privind proiectul acestui pod peste stramtoarea Kerci, care ar urma sa lege regiunea rusa Krasnodar de Crimeea.

Viitorul pod, cu lungimea de 4,2 kilometri si latimea de 22 de metri, va include trotuare, o autostrada si una sau doua cai ferate. Aproximativ 20 de milioane de persoane ar putea traversa anual podul. Costul proiectului este evaluat la 24 de miliarde de ruble (480 de milioane de euro).