Un administrator provizoriu a fost numit joi la Moskomprivatbank, pentru efectuarea unui control al activitatilor si activelor bancii, se arata intr-un comunicat al bancii centrale care precizeaza ca activitatea institutiei financiare va continua sa aiba loc sub licenta proprie.

Un purtator de cuvant al Privatbank a spus ca decizia bancii centrale ruse nu are motive economice.

"Nu exista motive economice pentru numirea unui administrator provizoriu la Moskomprivatbank", a declarat Oleg Serga, citat de Interfax Ucraina.

Citeste si:

Moskomprivatbank este filiala rusa a Privatbank, la care principalul actionar este influentul oligarh Igor Kolomoiski, numit la inceputul acestei luni guvernator al regiunii Dniepropetrovsk, de catre noile autoritati ucrainene.

Presedintele rus Vladimir Putin a criticat marti numirea lui Kolomoiski, pe care il considera un escroc si pe care il acuza ca l-a inselat pe miliardarul rus Roman Abramovici, in urma cu cativa ani.

O sursa bancara din Rusia a declarat agentiei Interfax ca decizia bancii centrale este legata de tensiunile aparute in randul clientilor Moskomprivatbank, din cauza unor informatii referitoare la participarea bancii la finantarea terorismului.