Consiliul European a decis ca, daca pana la urmatorul summit european, de peste doua saptamani, Rusia nu incepe negocierile cu Ucraina, pot fi luate o serie de masuri, respectiv restrictii de calatorie pentru demnitari si inghetarea activelor aflate pe teritoriul UE: depozite, bunuri, actiuni.

Presedintele Traian Basescu a precizat, in declaratiile de presa sustinute la finalul reuniunii, ca urmatorul Consiliu European va avea loc peste doua saptamani, relateaza Mediafax.

Consiliul European cere Federatiei Ruse sa inceapa imediat negocieri cu Guvernul Ucrainei pentru a se obtine rezultate inainte de acest Consiliu, a mentionat Basescu.

El a adaugat ca, in cazul in care acest lucru nu se intampla, la urmatorul Consiliu European este posibil sa se recurga la masuri precum restrictii de calatorie pentru anumiti demnitari, inghetarea activelor aflate pe teritoriul UE (depozite in banci, bunuri, investitii, actiuni ale investitorilor rusi pe teritoriul UE).

Uniunea Europeana a adoptat o serie de sanctiuni politice impotriva Rusiei, suspendand negocierile pe tema acordului privind vizele si amenintand cu masuri economice daca situatia din Ucraina nu se va imbunatati.

Potrivit presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, sefii de stat si de guvern au adoptat o strategie etapizata de sanctionare a Rusiei, scopul fiind constrangerea Moscovei sa initieze negocieri pentru solutionarea crizei din Ucraina.

Uniunea Europeana intentioneaza sa semneze Acordul de asociere cu Ucraina inaintea alegerilor, programate pe 25 mai, anunta presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

"Ramanem alaturi de Ucraina si reiteram angajamentul european de a semna Acordul de asociere", a explicat Van Rompuy.

"Vom semna capitolele politice ale Acordului foarte curand, inaintea alegerilor", a spus liderul UE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri