Ucraina a adresat marti Ministerului rus al Apararii o solicitare de "survolare de observare exceptionala a teritoriului Federatiei Ruse", a declarat Antonov pentru agentia rusa. "Este prima data cand este adresata o asemenea solicitare in cadrul Tratatului Cer Deschis, de la semnarea lui in 1992", a precizat el, potrivit Mediafax.

"Si, desi nu avem nicio obligatie sa acceptam un survol ucrainean, am luat decizia sa autorizam o echipa de observatori sa efectueze un asemenea zbor", a declarat oficialul rus. "Speram ca vecinii nostri vor fi convinsi de faptul ca fortele ruse nu efectueaza la frontiera nicio activitate care sa ameninte securitatea Ucrainei", a adaugat el.

Armata ucraineana nu va interveni in Peninsula Crimeea, aflata sub controlul fortelor ruse, pentru a evita sa lase decoperita frontiera de est cu Rusia, a declarat marti pentru AFP presedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov. "Nu putem sa ne angajam intr-o operatiune militara in Crimeea, pentru ca am lasa fara garnizoane frontiera de est, Ucraina nu va mai fi protejata, militarii rusi conteaza pe acest lucru", a apreciat Turcinov.