Rata somajului din Grecia a urcat in trimestrul patru la 27,5%, revenind pe crestere dupa doua trimestre de evolutie descendenta, potrivit datelor publicate joi de institutul elen de statistica, Elstat, relateaza AFP.

In trimestrul al treilea, rata somajului a fost de 27%. Grecia a inregistrat o scadere a ratei somajului in trimestrul al doilea al anului trecut, fata de trimestrul precedent, pentru prima oara de la declansarea crizei datoriilor, in 2010. In ultimul trimestru al anului 2012, rata somajului era de 26%, scrie Mediafax.

Ponderea somerilor de lunga durata in total este deosebit de ridicata, 72% fiind persoane fara loc de munca de mai mult de un an. Datele nu includ persoanele care nu mai au dreptul la indemnizatii de somaj. Guvernul elen anticipeaza o stabilizare treptata a pietei muncii, ca efect al echilibrarii economiei, dupa sase ani de recesiune, dar analistii anticipeaza ca nu va avea loc o scadere semnificativa a ratei somajului in viitorul apropiat.

Pentru acest an, autoritatile de la Atena prognozeaza o crestere economica de 0,6%. Grecia, cu o datorie publica de 175% din PIB, este sub asistenta financiara internationala din 2010, iar rata somajului este cea mai ridicata din UE.

Citeste si:
Interviu cu Ambasadorul Serbiei in Romania
Interviu cu Ambasadorul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Tineri care nu viseaza la niciun viitor: statistici in Romania