20 Martie 2014

Moscova acuza UE ca l-a impiedicat pe Herman Van Rompuy sa afle "adevarul" despre Ucraina



Diplomatia rusa afirma ca Uniunea Europeana l-a impiedicat pe presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy (foto), sa vina la Moscova pentru a afla "adevarul" privind Ucraina, dupa anularea unei vizite care ar fi trebuit sa ramana confidentiala, relateaza AFP.

"Nu l-au lasat pe presedintele Consiliului UE sa vina la Moscova. Propria sa tabara a fost aceea care nu l-a lasat sa plece", afirma Ministerul rus de Externe, intr-un comunicat, potrivit Mediafax. "Pana la urma, la ce foloseste sa afli adevarul, daca totul a fost deja decis?", se intreaba Ministerul rus de Externe, apreciind ca occidentalii au decis ca Rusia si Crimeea sunt responsabile pentru criza ucraineana.

Surse europene au anuntat marti ca vizita pe care urma sa o faca miercuri la Moscova presedintele Consiliului European a fost anulata, deoarece partea rusa a anuntat-o public, desi trebuia sa ramana confidentiala. "UE a decis ca, in aceste conditii, vizita nu va mai avea loc", a explicat sursa mentionata, subliniind ca scopul vizitei era "afirmarea refuzului fata de anexarea Crimeei", dar si "discutii in vederea detensionarii situatiei si a prevenirii unor eventuale alte initiative cu potential destabilizator".



Citeste si