Presedintele american barack Obama a anuntat joi sanctiuni vizand 20 de oficiali rusi, care se alatura altor 11 oficiali rusi sau prorusi din Ucraina vizati de sanctiuni luni, relateaza AFP, care prezinta numele de pe lista americana.

Agentia franceza de stiri ii prezinta pe principalii oficiali politici si oligarhi vizati joi de Washington. Averile acestora de pe teritoriul Statelor Unite sunt blocate, iar relatiile comerciale cu ei sunt interzise, scrie Mediafax.

Oficiali politici si militari

- Serghei Ivanov, seful administratiei prezidentiale, fost ministru al Apararii, foarte apropiat de presedintele Vladimir Putin si provenind, ca si acesta, din cadrul KGB (serviciile secrete sovietice)
- Serghei Nriskin, presedintele Dumei de Stat (Camera inferioara a Parlamentului)
- Andrei Fursenko, consilier al presedintelui Putin
- Aleksei Gromov, primul adjunct al sefului Administratiei Prezidentiale
- Vladimir Iakunin, seful companiei publice de Cai Ferate, foarte apropiat de Putin
- generalul Igor Sergun, seful GRU (serviciile speciale ale armatei)

Oligarhi si bancheri
- Ghenadi Timscenko - a carui avere este estimata de catre Forbes la 15,3 miliarde de dolari - a infiintat Gunvor, una dintre cele mai mari societati de comert cu petrol la nivel mondial. El este considerat unul dintre legaturile financiare ale lui Putin.
- Arkadi Rotenberg, un miliardar care a studiat judo impreuna cu Putin la Leningrad (in prezent Sankt Petersburg), detine interese in domeniul bancar, in constructia de drumuri, transportul maritim, gaze naturale si petrol. Relatiile sale privilegiate cu Kremlinul i-au permis sa obtina numeroase contracte publice fara licitatie, potrivit presei moscovite.
- Iuri Kovalciuk, presedintele Bank Rossia - vizata si ea de sanctiuni americane - face parte din primul cerc din jurul lui Putin. El este considerat de catre Washington "bancherul personal al oficialilor de rang inalt din Rusia, inclusiv al lui Vladimir Putin" si unul dintre consilierii cei mai apropiati presedintelui rus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri