Regimul Bashar al-Assad denunta o "agresiune flagranta", acuzand Turcia de doborarea unui avion militar sirian in regiunea de frontiera Kasab, situata in nord-vestul Siriei, informeaza AFP, scrie Mediafax.

"Intr-o agresiune flagranta care evidentiaza implicarea premierului Recep Tayyip Erdogan in sustinerea grupurilor teroriste, apararea antiaeriana turca a doborat un avion militar sirian care ataca grupuri teroriste pe teritoriul sirian", anunta un oficial din cadrul Ministerul sirian al Apararii.

La randul sau, premierul Recep Tayyip Erdogan a avertizat ca riposta Turciei va fi mai puternica in cazul in care avioane militare siriene vor patrunde in spatiul aerian turc.

Un avion militar sirian a fost doborat de artileria antiaeriana turca, in timp ce bombarda pozitii insurgente in apropierea frontierei comune, anunta Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). "Apararea antiaeriana turca a atacat un bombardier sirian care efectua operatiuni deasupra provinciei Lattaquia. Avionul a luat foc si s-a prabusit pe teritoriul Siriei", anunta OSDO.

Confruntarile intre fortele guvernamentale si insurgenti continuau duminica pentru obtinerea controlului asupra punctului vamal Kasab, intre Siria si Turcia. Trei grupari islamiste rebele, inclusiv Frontul Al-Nusra, afiliat retelei teroriste Al-Qaida, sunt implicate in intense confruntari armate cu armata siriana in aceasta zona.

Citeste si:
Volkswagen amana decizia privind fabrica din Turcia
Sanse pentru Romania?...

Sursa foto: Avion, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Putin il primeste pe Erdogan pentru discutii cu privire la Siria