26 Martie 2014

Cautarile avionului prabusit in Oceanul Indian, suspendante



Cautarile aeriene si maritime ale avionului Boieng 777 al companiei Malaysia Airlines, prabusit in sudul Oceanului Indian, au fost suspendate marti, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, a anuntat Autoritatea australiana pentru Securitate Maritima (AMSA), citata de AFP.

"AMSA a evaluat riscurile si a ajuns la concluzia ca in acest moment conditiile meteorologice fac periculoasa orice cautare pe cale aeriana sau maritima. AMSA a decis deci sa suspende toate operatiunile de cautare pe cale maritima si aeriana pentru ziua de astazi (marti)", a anuntat autoritatea australiana.

Miercuri, autoritatile au anuntat ca avionul Boieng 777 s-a prabusit in sudul Oceanului Indian si nu exista supravietuitori.

"Trebuie sa va informam ca, potrivit noilor date obtinute, cursa MH370 s-a prabusit in sudul Oceanului Indian", a comunicat compania Malaysian Airlines.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines a disparut pe 8 martie, in timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur spre Beijing. La bordul avionului erau 239 de pasageri si membri ai echipajului.

"Regretam ca am ajuns la concluzia clara ca Zborul MH370 s-a prabusit si ca nu exista surpavietuitori. Trebuie sa acceptam ceea ce indica toate dovezile - ca avionul s-a prabusit in sudul Oceanului Indian", a declarat premierul Malaysiei, Najib Razak.



Citeste si