Inflatia anuala din zona euro a incetinit in luna martie la 0,5%, minimul ultimilor patru ani, cu mult sub tinta asumata de Banca Centrala Europeana (BCE).

In februarie, preturile de consum din zona euro au crescut cu 0,7%, potrivit datelor Eurostat. Inflatia din zona euro se mentine astfel sub pragul de 1% de sase luni consecutive, potrivit Bloomberg.

Banca Centrala Europeana (BCE) si-a asumat o tinta de inflatie pe termen mediu de putin sub 2%. BCE anticipeaza pentru acest an o inflatie de 1%, iar pentru anul viitor de 1,3%, cu mult sub tinta pe termen mediu, scrie Mediafax.

Presedintele BCE, Mario Draghi, a dat asigurari saptamana trecuta ca institutia va lua noi masuri de politica monetara in cazul aparitiei unor noi riscuri. BCE mentine dobanda de politica monetara la 0,25%, cel mai redus nivel de la introducerea monedei euro.

In luna martie, preturile din zona euro au scazut cu 2,1% in domeniul energiei. Cresteri au fost inregistrate in zona serviciilor (1,1%), la alimente, bauturi alcoolice si tigari (1%), respectiv bunuri industriale (0,3%), potrivit datelor Eurostat.

Citeste si:
Comisia Europeana: Romania a avut o crestere economica de 3.9% in 2019
Comisia Europeana: Romania a...

Sursa foto: Moneda euro/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Florin Prunea, condamnat la 9 luni de inchisoare
Setari Cookie-uri