Studiul a luat in considerare valoarea proprietatilor de lux, stilul de viata al miliardarilor si activele imobiliare detinute de acestia in Europa Occidentala. Cei mai bogati oameni din Londra isi au resedintele in asa-numitul triunghi de platina, format din cartierele Mayfair, Knightsbridge si Belgravia. Intre cartierele preferate de miliardari se mai afla St John's Woods si Regent's Park.

Cat platesc miliardarii in Londra

Miliardarii platesc in medie 21,7 milioane de lire sterline pentru o resedinta in Mayfair, in timp ce proprietati similare din St John's Wood si Regent's Park costa 22,3 milioane de lire. Pe medie, miliardarii tind sa detina patru locuinte la nivel mondial, din care una de 22,3 milioane de lire in Londra, o casa de vacanta de 18,6 milioane de lire pe Riviera Franceza si o alta de 12,1 milioane de lire in Toscana, informeaza Mediafax.

Londra

Sursa foto: Big Ben si Palatul Parlamentului/Shutterstock.com

Citeste si:

Cand vine vorba despre alegerea unei proprietati imobiliare, principalii factori luati in considerare sunt localizarea, marimea, spatiul exterior, siguranta si designul. In medie, un miliardar are o avere de 1,79 miliarde de lire, din care 42% in investitii private, 35% in companii listate la bursa, 18% in numerar, 3% sub forma de proprietati imobiliare si 2% in bunuri de lux, precum yachturi si avioane private, se arata in raport.

Cati miliardari sunt in lume

La nivel mondial exista peste 2.170 de miliardari, cu o avere neta cumulata de 3.880 miliarde de lire sterline. Dintre acestia, 60% si-au constituit averile prin eforturi personale. Riviera Franceza este preferata de miliardari in privinta resedintelor de pe plaja, in regiune existand 39 astfel de proprietati, dar si pentru apropierea de Grand Prix si Festivalul de Film de la Cannes.

O casa pe plaja cu sase-sapte dormitoare de pe Riviera Franceza costa in medie 18,6 milioane de lire. Alte regiuni insorite preferate de miliardari sunt Tel Aviv, in Israel, cu 39 de resedinte de miliardari, Toscana, cu 14, si Grecia si insulele grecesti, cu 9. O casa de miliardar din insulele grecesti costa de regula circa 4,15 milioane de lire.

Sursa foto: Big Ben/Shutterstock.com