Statele Unite vor sa trimita o nava de razboi in Marea Neagra si sa intensifice manevrele militare prevazute in aceasta vara in Europa, pentru a oferi noi asigurari aliatilor est-europeni, ca urmare a interventiei ruse in Crimeea, a spus un oficial american, citat de AFP.

"Printre propunerile luate in considerare figureaza trimiterea unei nave americane in Marea Neagra", a dezvaluit pentru jurnalisti un oficial de rang inalt al Pentagonului. Un distrugator american, USS Truxtun, s-a aflat in martie in Marea Neagra, unde a efectuat exercitii impreuna cu fortele navale bulgare si romane.

De asemenea, strategii militari americani intentioneaza sa ofere mai multa atentie manevrelor militare prevazute in aceasta vara in Europa, potrivit acestui oficial. O delegatie alcatuita din ofiteri din cadrul armatei terestre se va deplasa "in curand" in Europa pentru discutii cu tarile partenere, a adaugat el, fara sa ofere alte detalii, scrie Mediafax.

Cu toate ca Washingtonul si-a propus detensionarea situatiei de la frontiera ruso-ucraineana pe cale diplomatica, totusi, Statele Unite si NATO intentioneaza sa ia anumite masuri care le-ar oferi asigurari statelor est-europene membre ale Aliantei Nord-Atlantice in fata actiunilor Rusiei.
In urma alipirii Crimeei de catre Rusia, statele membre NATO i-au cerut sefului militar al Aliantei, generalul american Philip Breedlove, sa prezinte propuneri pentru a reafirma angajamentul aliatilor fata de Europa de Est. "I-am cerut sa ia in considerare o serie de masuri", care includ in principal manevre si antrenamente comune, a afirmat secretarul american al Apararii, Chuck Hagel.

Seful Pentagonului a refuzat sa spuna daca Statele Unite intentioneaza sa mentina in mod permanent trupe in Europa de Est. "Vom continua sa luam in considerare diferite posibilitati si optiuni", a spus el.

Aproximativ 67.000 de militari americani sunt mobilizati in prezent in Europa, majoritatea dintre ei in Germania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri