Aceasta reducere era prevazuta prin Acordul de la Harkov semnat in aprilie 2010, care prelungea pana in 2017 utilizarea de catre Flota rusa a Marii Negre a bazei de la Sevatopol, in Crimeea, scrie Mediafax.

Avand in vedere ca acest acord a fost anulat saptamana aceasta, Ucraina trebuie sa ramburseze sumele respective, a declarat Miller intr-un interviu pentru televiziuni ruse de stat.

"Rusia platea pentru mentinerea Flotei sale in Ucraina (...), pentru ca acordul sa fie prelungit, deci putem spune ca Rusia platea in avans. Aceste 11,4 miliarde (de dolari) sunt, deci, o datorie pe care Ucraina a contractat-o fata de Rusia", a spus el.

Citeste si:

Rusia a anuntat saptamana aceasta anularea acordului de la Harkov, apreciind ca acesta este nul deoarece Crimeea face, in prezent, parte din Rusia.

Ucraina este nevoita sa plateasca, in prezent, un tarif de 485 de dolari pentru 1.000 de metri cubi de gaze naturale, iar Gazprom a anuntat ca cere sa-i fie platita imediat suma de 2,2 miliarde de dolari corespunzand livrarilor recente.

Sursa foto: Mana cu bani, Shutterstock