Yahoo! va comanda 4 seriale pentru a-si dezvolta productia video online

Grupul de internet american Yahoo!, care doreste sa isi continue dezvoltarea in domeniul productiei video online, este pe punctul de a comanda patru seriale originale, apropiate de formatul televizat, pentru propria sa platforma online, a anuntat, duminica, The Wall Street Journal.

Yahoo! nu doreste sa ramana fixat in formatul scurt, potrivit declaratiilor facute de trei surse, citate de prestigiosul cotidian economic, si va produce patru seriale de comedie de cate zece episoade. Acestea vor avea o durata de o jumatate de ora si vor fi realizate cu bugete de productie cuprinse intre 700.000 de dolari si cateva milioane de dolari.

CEO-ul grupului Yahoo!, Marissa Mayer, spera sa poata sa isi prezinte cele patru proiecte pe 28 aprilie, la New Front, un eveniment de marketing organizat de acest grup american cu scopul de a atrage firme de publicitate, potrivit Mediafax.

The Wall Street Journal anunta saptamana trecuta ca Yahoo! se afla in discutii preliminare in vederea achizitionarii, cu 300 milioane de dolari, a serviciului video online News Distribution Networks, care l-ar ajuta sa rivalizeze cu YouTube, filiala concurentului sau Google.

Continuturile video reprezinta una dintre activitatile pe care Marrisa Mayer incearca sa puna accentul tot mai mult pentru a relansa cresterea grupului american, aflat in concurenta directa cu Netflix si Amazon.

Citeste si:
LISTA marilor companii ai căror angajați lucrează de acasă
Angajații Facebook lucrează...

Marissa Mayer a incercat in 2013 sa preia o participatie majora in compania franceza de video online DailyMotion, filiala a grupului Orange (fost France Telecom). Acel proiect s-a lovit de veto-ul statului francez, care detine in continuare 27% din acest operator de telecomunicatii francez.

Sursa foto: Corporatia Yahoo!/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri