"Consiliul Federatiei ruse (Camera superioara a Parlamentului) a acordat presedintelui dreptul de a folosi fortele armate in Ucraina. Sper foarte mult sa nu fiu obligat sa recurg la acest drept", a declarat el in cadrul sesiunii televizate de intrebari si raspunsuri.

Ce vrea Putin de la Rep. Moldova si Ucraina

Totodata, Vladimir Putin, a cerut Republicii Moldova si Ucrainei sa ridice imediat blocada impusa Transnistriei, relateaza Interfax, in pagina electronica. Putin a propus, de asemenea, in cadrul sesiunii sale televizate de intrebari si raspunsuri, intensificarea dialogului privind viitorul Transnistriei, relateaza Itar-Tass, in pagina electronica, informeaza Mediafax.

"Este o problema serioasa - Transnistria. Acolo locuiesc multi cetateni rusi, care sunt pentru Rusia. Oamenii au propria viziune fata de viitor. Trebuie sa avem un dialog cu R.Moldova si Ucraina", a declarat presedintele rus, citat de portalul Unimedia.

El considera ca locuitorii din Transnistria trebuie sa isi decida singuri viitorul, adaugand ca Rusia va continua dialogul cu Republica Moldova si Ucraina in cadrul formatului 5+2. "Trebuie sa intensificam formula 5+2. Trebuie urgent sa scoatem blocada R.Moldova si Ucrainei. Cetatenii care locuiesc in Transnistria trebuie sa decida singuri ce vor", a precizat Putin, citat de portalul moldovean.

Rusia vrea garantii privind drepturile rusofonilor din estul Ucrainei

Rezultatul crizei cu care se confrunta Ucraina depinde de "garantiile" care vor putea fi oferite pentru ca drepturile populatiei rusofone sa fie respectate in estul tarii, a declarat presedintele rus, Vladimir Putin, in cadrul sesiunii televizate de intrebari si raspunsuri.

"Problema nu este ce se va intampla mai intai - un referendum privind descentralizarea si federalismul, si apoi alegei sau mai intai alegeri (prezidentiale, n.red.)", a declarat putin. "Problema este sa fie garantate drepturile si interesele legitime ale cetatenilor rusi si rusofoni din sud-estul Ucrainei", a adaugat el.