Doua treimi dintre cei mai saraci oameni din lume traiesc in doar cinci tari, potrivit unui studiu al Bancii Mondiale. Desi saracia se afla in declin la nivel global, cei care sunt subzista cu mai putin de 1,25 dolari pe zi, sunt concentrati in India, China, Nigeria, Bangladesh si Republica Democrata Congo.

Optsprezece la suta din populatia traia in saracie extrema, in 2010, in scadere de la 36 la suta in 1990, potrivit studiului Bancii Mondiale, care si-a propus ca obiectiv reducerea acesteia la 9 la suta pana in 2020, ceea ce va necesita mai mult decat o simpla crestere economica, noteaza Huffingtonpost.

Studiul a subliniat nevoia de a dezvolta politici care aloca mai multe resurse direct pentru persoanele care traiesc in saracie extrema. Unele dintre aceste politici ar trebui sa includa imbunatatirea serviciilor de salubritate din orase, dezvoltarea unor sisteme mai eficiente de irigatii pentru agricultura si extinderea acoperirii serviciilor de sanatate pentru persoane.

Citeste mai mult pe aceasta tema aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri