“Guvernul isi exprima temerile si vigilenta in legatura cu Alstom. Aceste ingrijorari se concentreaza pe riscul semnificativ al pierderii unui centru major de decizie”, a afirmat oficialul francez intr-un interviu acordat publicatiei 'Le Monde'.

Acesta a anuntat ca impreuna cu premierul Manuel Valls se vor intalni cu presedintele companiei americane GE pentru a analiza temerile autoritatilor franceze. Joi, Arnaud Montebourg s-a intalnit cu directorul general al Alstom.

Joi, actiunile companiei franceze au urcat la bursa cu 10,9%.

Pe 7 mai, Alstom va da publicitatii rezultatele sale financiare si estimarile pentru perioada viitoare.

Bloomberg a anuntat, citand surse anonime, ca firma americana General Electric (GE) negociaza cumpararea Alstom, pentru suma de 13 miliarde de dolari, in ceea ce ar putea fi cea mai mare achizitie realizata vreodata de GE.

In ultimul an, actiunile Alstom au scazut cu 20%, compania devenind astfel un obiectiv mai ieftin pentru directorul general al GE, Jeffrey Immelt. Analistii sustin ca, la sfarsitul anului trecut, detinerile de numerar ale General Electric se ridicau la 89 miliarde de dolari, din care 57 miliarde de dolari in afara SUA.

Citeste si:

Alstom a demarat un program de vanzare a activelor pentru scaderea costurilor si reducerea datoriei. Compania va renunta la 1.300 de angajati pentru a-si reduce costurile cu 1,5 miliarde de euro pana in 2016. Alstom face economii in Europa, dar se extinde pe pietele emergente din China, Rusia, Brazilia, India si Africa de Sud, pentru a raspunde cererii in crestere de de turbine si trenuri.

Pentru preluarea companiei franceze, GE are sprijinul Bouygues, conglomeratul francez care detine 29% din Alstom, sustin sursele anonime.

Grupul Alstom este unul dintre liderii mondiali in domeniul productiei de electricitate si retelelor electrice, precum si in infrastructura de transport.

Compania este prezenta in Romania de 20 de ani, iar 1.050 angajati lucreaza in centrele de productie locale si in birourile din Bucuresti.

Alstom Romania deruleaza proiecte de reabilitare bazate pe tehnologii avansate in sectoarele Power, Transport si Grid