Restaurantele din Canada nu mai pot angaja muncitori straini in regim temporar

Canada nu mai permite restaurantelor sa mai angajeze muncitori straini in regim temporar pana cand guvernul federal va finaliza o revizuire a programului care permite angajatorilor sa ocupe, temporar, cu muncitori straini locurile de munca pentru care nu sunt disponibili canadieni calificati, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Moratoriul, care afecteaza doar segmentul de restaurantelor, vine dupa ce subsidiara din Canada a lantului McDonald's a decis sa suspende toate cererile sale in cadrul Programului de Munca Temporara pentru Straini (Temporary Foreign Worker Program - TFW), care a fost lansat in 2002.

De asemenea, guvernul canadian a anuntat ca a demarat o ancheta asupra presupuselor abuzuri derulate in cadrul acestui program destinat industriei restaurantelor.

Ministrul Muncii din Canada, Jason Kenney, a anuntat ca guvernul a introdus un moratoriu cu privire la procesare noilor cereri venite din partea restaurantelor, in plus va impiedica restaurantele sa angajeze muncitori pentru locurile neocupate in cazul cererilor deja aprobate. Kenney a adaugat ca guvernul canadian analizeaza o serie de modificari la programul TFW pentru a se asigura ca angajatorii recruteaza si pregatesc canadieni.

'Guvernul nostru a fost foarte clar. Canadienii trebuie sa aiba prima optiune pentru locurile de munca disponibile', a declarat Jason Kenney.

Citeste si:
Ai noștri pleacă afară, 50.000 de străini muncesc în România. De...
Ai noștri pleacă afară,...

In schimb, guvernul canadian a subliniat ca moratoriul nu vizeaza si programul de munca temporara pentru straini destinat sectorului agricol. In cazul acestui sector, guvernul sustine ca exista dovezi privind existenta unui deficit de forta de munca adaugand ca locurile de munca in ferme sunt prin definitie locuri de munca pe termen scurt


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Belgia a inclus România în zona portocalie
Setari Cookie-uri