"Situatia inca nu este clara, dar se pare ca 13 inspectori ai OSCE au fost arestati, patru dintre acestia fiind cetateni germani", a declarat ministrul, potrivit Mediafax. "Printre inspectori se afla, de asemenea, un danez. In urma cu cateva minute, am vorbit cu colegul meu danez", a declarat ministrul german.

"Acum este cel mai important este utilizarea tututor canalelor diplomatice pentru ca aceasta echipa sa fie eliberata imediat si in siguranta", a adaugat ea.
Vineri dupa-amiaza, Ministerul ucrainean de Interne a anuntat ca, la Slaviansk, in estul Ucrainei, au fost capturati sapte observatori OSCE, iar alte sase persoane aflate in custodia separatistilor sunt militari si un sofer.

"Persoane ramase neidentificate au oprit vineri dimineata un microbuz in care erau 13 pasageri, inclusiv sapte reprezentanti ai OSCE, cinci militari ucraineni si soferul", a precizat Ministerul de Interne de la Kiev.

Liderul separatist de la Slaviansk, Viaceslav Ponomarev, a declarat ca in microbuz era o persoana care lucreaza pentru Statul Major al armatei ucrainene. "Este vorba de un spion", a spus el. Ministrul suedez de Externe, Carl Bildt, s-a declarat "extrem de ingrijorat" de capturarea observatorilor OSCE, printre care se numara un suedez.