Aviatia militara rusa a "incalcat" in mai multe randuri spatiul aerian ucrainean, "cu unicul scop de a determina Ucraina sa declanseze un razboi", a declarat sambata, la Roma, premierul ucrainean Arseni Iateniuk (foto), relateaza AFP.

"Avioane militare ruse au traversat si incalcat spatiul aerian ucrainean in sapte randuri, noaptea trecuta", a spus el intr-o conferinta de presa, dupa ce a fost primit in audienta de catre Papa Francisc si s-a intalnit cu seful Guvernului italian Matteo Renzi. Premierul ucrainean a criticat foarte dur rapirea, vineri, a 13 observatori din cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) de catre separatisti prorusi, in estul Ucrainei, noteaza Mediafax.

"Este o noua dovada ca asa-zisii manifestanti pasnici cu idei proruse sunt de fapt teroristi. Este incredibil si inacceptabil", a subliniat Iateniuk. "Indemnam Rusia sa-si retraga fortele de securitate. Cerem Rusiei sa ne lase in pace", a mai spus premierul ucrainean, care a decis sa-si scurteze vizita in Italia din cauza tensiunilor din tara sa, in contextul in care a prevazut initial sa asiste la canonizarea, duminica, a doi papi, polonezul Karol Wojtyla si italianul Ioan al XXIII-lea.

"I-am cerut Sanctitatii Sale sa se roage pentru tara mea si pentru pace in Europa", a spus Iateniuk despre intalnirea cu Papa Francisc.
In cursul audientei, Papa, care a declarat ca vrea sa faca tot posibilul pentru a favoriza pacea in Ucraina, i-a oferit un stilou spunandu-i ca spera "sa semneze pacea" cu el. "Si eu sper" i-a raspuns premierul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri